BLOG

Interrail 2.0 naar Londen

Londen, het is alweer een paar weken geleden. 4 jaar geleden gingen we al 3 weken door Oost-Europa met de trein, en nu deden we een ingekorte versie van 4 dagen Londen, ook met de trein. Dus op (goede)vrijdagochtend (heeeeeel vroeg) zaten we in de Eurostar vanuit Brussel en 2 uur later waren we in Londen.

Processed with VSCO with a9 presetProcessed with VSCO with a9 presetProcessed with VSCO with a9 preset
Ik vond het heel fijn om met de trein te gaan, het gaat snel en je staat na 2 uur ook echt in het centrum van Londen. We waren te vroeg voor het hostel, maar konden wel onze spullen daar alvast laten. We sliepen in het hostel Astor Victoria. Of het een aanrader is weet ik eigenlijk niet echt, het is maar wat je zoekt. Wij sliepen op een vrij kleine kamer helemaal op zolder (9 trappen op, ahhh!). Gelukkig hadden we wel een eigen kamer met z’n vieren. De douches waren heel klein en simpel, maar verder oké. Het hostel was vooral heel basic, maar we betaalden ook bijna niks en het ligt erg centraal. Dus ja, als we echt low budget wil gaan is het een prima optie.

Processed with VSCO with a7 presetVerder vind ik Londen een van de leukste steden van Europa. Er is zoveel te doen en te zien, en gelukkig hadden we 4 hele dagen waarin we een heel eind zijn gekomen. De meeste highlights deden we gelijk op dag 1 (je kan het maar alvast gezien hebben) en verder brachten we onze tijd door in Camden, Notting Hill en namen we per ongeluk de verkeerde bus waardoor we heel Brixton ook gezien hebben. Mike en ik wilden heel graag naar Wicked, maar toen we op zondag kaartjes wilden kopen bleek de hele muscial niet te spelen op zondag. Wat een domper. Mocht je dus een muscial willen zien in Londen, dat kan in ieder geval niet op zondag. Als troost hebben we erg luxe gegeten en zijn we nog in een hippe bar terecht gekomen. Maandagavond om 19:00 namen we de trein terug. Die had vertraging, dus we kwamen nogal laat thuis, maar we hebben wel het maximale uit ons paasweekend gehaald. 😉

Processed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a9 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 preset

Processed with VSCO with a7 presetProcessed with VSCO with a7 preset

Inmiddels ben ik ook alweer terug van een weekje Kreta!
Verder heb ik nog plekken voor de workshop op 28 mei, dus mocht je mee willen doen, het kan nog! 😉

Liefs,
Chanine

Hoe is het?

Aan het begin van dit jaar schreef ik een blog over 2017 en hoe dat er allemaal uit zou gaan zien. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en kan ik wel zeggen dat ik aardig op dreef ben. 3 workshops handlettering zitten er alweer op. En man man man wat was ik zenuwachtig bij de eerste. Gelukkig kon ik bijna alle deelnemers en was iedereen superlief, maar ik wilde dit zó graag goed doen. Ik kan toch wel zeggen dat alle drie de workshops echt een succes waren! Superleuk om te doen ook, ik word er echt blij van om mensen zo creatief bezig te zien. De laatste workshop heb ik zelf maar een deel meegedaan, want 3 uur lang mensen zien tekenen maar zelf niets doen was toch niet vol te houden. 😉

Voor nu staat er weer een workshop op 7 mei, waar ik nog maar 1 plekje vrij heb. Ook kreeg ik allemaal enthousiaste mailtjes, waardoor ik ook in juni nog een nieuwe workshop ga plannen. Ook wil ik graag een workshop stempels snijden gaan geven, maar alles op z’n tijd..

Processed with VSCO with b5 presetProcessed with VSCO with g3 preset

Verder ben ik dus helemaal weg van stempels snijden. Lisa (van Lessen van Lisa) vroeg me om haar logo in stempelvorm te maken en ik werd uitgenodigd voor een winactie. Tessa won en heeft haar eigen “juf Tessa” stempel. Inmiddels bestempel ik bijna alles. Ik ben nu met tassen bezig die ik eigenlijk allemaal zelf wil houden in plaats van op Etsy verkopen ;-).

Processed with VSCO with a9 presetProcessed with VSCO with a9 presetProcessed with VSCO with a9 presetProcessed with VSCO with a9 presetProcessed with VSCO with a9 preset

Verder heb ik besloten (gelukkig mijn werkgever ook) dat mijn werk volgend jaar waarschijnlijk blijft zoals dit jaar. Ik blijf tekenlessen geven op school, werk 1 dag thuis aan mijn bedrijf (oké + 72896426 avonduren maar dat krijg je met een uit de hand gelopen hobby) en blijf intern begeleider. Voor nu een hele fijne combi.

Processed with VSCO with a9 preset

En dan het leukste, het reisseizoen van 2017 gaat bijna beginnen! Alle vakanties + vrije dagen die komen gaan zijn inmiddels volgeboekt met reizen. Volgende week naar Londen, een week later naar Kreta en in juni weer naar Dublin. Voor de zomervakantie nog een weekendje feestvieren op Concert at Sea en daarna is het zomervakantie! Die is nog niet geboekt, maar plannen zijn er genoeg!

Processed with VSCO with a9 presetProcessed with VSCO with a8 preset
Ik hoop dat jullie ook een fijn 2017 hebben tot nu toe!

Liefs,
Chanine

logo 1 1

Tip: Hortus Botanicus Leiden

Er zijn van die weken, dat ik weinig inspiratie heb. Alles wat ik maak vind ik dan stom en ik kan eigenlijk niks nieuws bedenken. Het helpt vooral dat ik dan iets anders ga doen dan tekenen, dus ging ik gisteren naar Hortus Botanicus in Leiden en nam weer eens mijn fotocamera mee. Ik vond het zelf zeker de moeite waard! Mooie planten, gebouwen en een mooie tuin + midden in de stad! (kon ik daarna ook mooi nieuwe schoenen kopen) Wat planten betreft heb ik voorlopig weer genoeg inspiratie!

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c6 presetProcessed with VSCO with c6 presetProcessed with VSCO with c7 presetProcessed with VSCO with c6 presetProcessed with VSCO with c4 presetProcessed with VSCO with c6 presetProcessed with VSCO with c6 presetProcessed with VSCO with c4 presetProcessed with VSCO with c4 presetProcessed with VSCO with c7 presetProcessed with VSCO with c6 presetProcessed with VSCO with c6 presetProcessed with VSCO with c6 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with g3 preset

Tip: Museum Voorlinden

Mocht je een paar uurtjes niks te doen hebben óf ben je museumliefhebber óf ben je gewoon helemaal wild van kleuren en gekke tentoonstellingen, ga dan zeker naar museum Voorlinden in Wassenaar. Ik zag het een paar keer voorbijkomen op Facebook, en aangezien nu de nieuwe tentoonstelling Say Cheese geopend is werd het tijd voor een bezoek.

Processed with VSCO with a9 preset Doorgaan met het lezen van “Tip: Museum Voorlinden”

Hi there, 2017!

2017, een jaar vol nieuwe plannen en ideeën. Tijd om ook weer eens een blog te schrijven.

Het einde van 2016 was ook fijn, we maakten een reis naar Dublin! We sliepen in een hele leuke Airbnb en ik werd al heel snel verliefd op Ierland. De Airbnb Marino studio kun je in de weekenden en vakanties boeken. Tijdens werkweken is dit een architecten studio van de bewoners, die overigens superlief zijn. Ze hadden koekjes voor ons gekocht en we mochten hun fietsen lenen. De studio ligt iets buiten het centrum, maar de busverbinding is heel goed. De studio was voor mij ook een ideale plek om te tekenen, ik had er wel mijn atelier van willen maken!

img_0003 Doorgaan met het lezen van “Hi there, 2017!”

Brugge

Het is alweer 1,5 week geleden, maar we waren in Brugge! Wat een leuke en gezellig stad. Zelfs met regen en een voordeelpak Strepsils onder mijn arm vond ik het echt een hele leuke plek voor een weekendje weg in de buurt. Veel leuke straatjes en mooie gebouwen, dus hierbij een fotoverslag!

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 preset Doorgaan met het lezen van “Brugge”

Keulen

Verre reizen zijn natuurlijk erg leuk, maar een nachtje weg in een stad in de buurt kan ik net zo leuk vinden. Even het vakantiegevoel terwijl het eigenlijk gewoon een werkweek is. Wij gingen dit weekend naar Keulen en Phantasialand. Het was mooi weer en heel gezellig, even 2 dagen vakantie! En.. ik kon weer foto’s maken!

Processed with VSCO with a9 preset Doorgaan met het lezen van “Keulen”