REIZEN | BUDAPEST

Deze reis begon met de magische woorden van Maya om 05:30 in Spijkenisse: “Ik ben mijn paspoort in Utrecht vergeten…” Ahoewel ik onze vakantie even in rook zag opgaan hebben we het toch gered om via Utrecht op tijd in Eindhoven te komen en gewoon naar Budapest te vliegen. Gelukkig maar, want wat een mooie stad! Gerelateerde afbeelding

Processed with VSCO with 6 presetimg_3484-2Processed with VSCO with 6 presetNormaal gaan Maya en ik naar een hostel, maar dit keer hadden we toch liever een plek voor onszelf. We boekten deze suuuuperleuke (en roze) Airbnb en kregen hele fijne tips van de host. De kamer lag ook nog eens midden in het centrum, maar wel in een mooie binnenplaats waardoor je eigenlijk niks merkt van de drukte. De link kun je hier vinden.
Gerelateerde afbeelding

Processed with VSCO with ke1 presetProcessed with VSCO with ke1 presetProcessed with VSCO with ke1 presetWij bezochten iedere dag wel een highlight in de stad. Omdat we suuuper veel geluk hadden met het weer (23 graden en heel zonnig!) hebben wij alles gelopen of met de fiets gedaan. De groene fietsen kun je overal huren, maar het was echt een heel gedoe en eigenlijk is het nu nog steeds niet allemaal goed geregeld, dus mocht je deze fietsen willen huren, vraag even hulp van MOL Bubi die de fietsen verhuurt om rekeningen te voorkomen!
Gerelateerde afbeelding

Processed with VSCO with ke1 presetProcessed with VSCO with ke1 preset Mocht je een beetje van thermale baden houden, dan zijn er in Budapest genoeg te vinden. Een tikkie ouderwets zijn ze wel, maar het water is er in ieder geval lekker warm! Wij zijn naar Rudas geweest en het bekende Széchenyibad, waarbij ik vooral het buitenbad erg fijn vond.
Gerelateerde afbeelding

Processed with VSCO with ke1 presetMaar de allerleukste momenten in Budapest waren toch wel in de Joodse wijk. Hier zijn zoveel leuke barretjes, eettentjes en winkels te vinden dat we hier ook de meeste tijd hebben doorgebracht. Het eten bij Mazel tov is heel erg lekker en het ziet er ook nog eens heel leuk uit met allemaal planten en lampjes. Echt een aanrader, mocht je naar Budapest gaan! (je kunt beter wel reserveren, wij moesten zelfs op dinsdagavond wel een halfuur op een tafel wachten…) En daarna door naar Szimpla of Instant, hele toffe ruin bars!Gerelateerde afbeelding

Processed with VSCO with ke1 presetProcessed with VSCO with ke1 presetBovenstaande foto is gemaakt in Mazel tov, ziet er toch geweldig uit? Gerelateerde afbeelding

Processed with VSCO with ke1 presetProcessed with VSCO with ke1 presetEn toen was het op woensdag weer tijd om naar huis te gaan, nadat we onze laatste muntjes in het fotohokje gebruikt hadden. Ik sluit niet uit dat we in het voorjaar nog eens teruggaan!Gerelateerde afbeelding

2 gedachten over “REIZEN | BUDAPEST”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s