Wat ik aan het doen ben in september met 30 graden

De zomervakantie is voorbij. De zomer daarentegen heeft een soort van rare nasleep met 32 graden in september, bizar. Maar goed, de zomervakantie is voorbij en na een zomer vol met avonturen (als je geen idee hebt waar ik het over heb, zie de vorige blogs) ging ik weer aan het werk. Dit schooljaar zou het er allemaal anders uit gaan zien, maar dat wist ik pas nét voor de vakantie.

Processed with VSCO with a8 preset

Ik had voor de vakantie al besloten een dag minder zou werken op school. In mei nam ik de stap om (zonder enig idee waar ik eigenlijk aan begon) naar de kamer van koophandel te stappen, heel stoer te zeggen ja-hallo-ik-begin-dus-een-illustratie-bedrijfje-leuk-hé en begon ik langzaam maar zeker met meer tekenen.

En daar wilde ik meer tijd aan besteden. Dus vanaf dit jaar werk ik op woensdag (eigenlijk alle tijd dat ik thuis ben en niet slaap ben ik zo’n beetje aan het tekenen) niet meer op school, zodat ik meer tijd heb om hiermee verder te gaan.

Maar even terug naar school, want daar begon ik mee. Op maandag en dinsdag ben ik op school voornamelijk bezig met het geven van beeldende vorming. Wie had dat kunnen bedenken? Lang verhaal kort, wij werken op school met leertijd uitbreiding waarbij er vakdocenten ingezet worden. En vanaf dit jaar mag ik dus beeldende vorming geven! Samen met een lieve moeder van school die mij geweldig helpt is het echt leuk om dit te doen. De meeste kinderen vinden het ook heel leuk; “Juf, wat gaan we volgende week maken? “.  Alhoewel ik het ook wel echt kan waarderen wanneer kinderen gewoon zeggen; “Juf, dit is niks voor mij. Ik kan beter voetballen.” Ook prima. Maar ik probeer in ieder geval de kinderen te leren dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft. En we hebben nu een heus beeldend lokaal. Inmiddels vol met posters, slingers en werk van de kinderen. Daarnaast ga ik ook nog gewoon mee naar schoolzwemmen en ben ik intern begeleider, maar de combinatie bevalt me prima.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c6 presetimg_5797Processed with VSCO with c1 preset

Ja, en dan weer terug naar dat bedrijfje. Want hallo mensen, wat zijn jullie leuk en lief voor mij! De posters zijn echt ineens heel hard gegaan. Ik heb inmiddels 3 posters erbij gemaakt en krijg regelmatig suggesties voor nieuwe posters waar ik zeker nog mee aan de slag ga. Daarnaast ben ik eindelijk begonnen met het bewerken van mijn werk op de computer (ik liep een beetje achter wat dat betreft omdat mijn oude iMac dus helemaal niet blij is met al deze activiteiten) en ben ik begonnen aan het ontwerpen van wenskaarten. Want mijn hoofd zit zo vol met ideeën die ik nog wil uitwerken.. kaartjes, prints voor in lijstjes, een kalender en ga zo maar door. Maar ook met de posters wil ik nog verder uitbreiden en ik heb ook nog aardig wat ideeën voor in de klas. Maar het tempo is goed zo. Ik ben pas in mei begonnen en besef me soms echt niet dat ik enveloppen met mijn eigen werk sta in te pakken en te kalligraferen. Om van sommigen daar ook weer een leuke reactie op te krijgen. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een foto van de posters die in een keuken waren opgehangen om de kinderen thuis een geheugensteuntje te geven.


Komende maanden ga ik dus een stuk meer uitbreiden en ben ik van plan om op marktjes te gaan verkopen! Ook ben ik benaderd voor een samenwerking (daarover later meer) en komen er zo af en toe hele leuke opdrachten tussendoor. Het is hard werken en veel tijd en energie erin steken, maar het is het absoluut waard. Iets met doen waar je goed in bent en je hoeft nooit meer te werken. Of een andere cliché uitdrukking, ze lijken nu best wel van toepassing!

Liefs,
Chanine

Processed with VSCO with c6 preset

2 gedachten over “Wat ik aan het doen ben in september met 30 graden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s