Van woestijn naar surfparadijs 

Na Las Vegas rijden we uren door niemandsland. De uiteindelijke bestemming is Joshua Tree park, wat ook weer een mooi national park blijkt te zijn, maar ook weer midden in de woestijn en dus nog steeds ruim boven de 40 graden. Dit park bekijken we ook vooral vanuit de auto. Zeker toen bleek dat er nogal veel bijen, slangen en spinnen zaten was ik niet meer uit de auto te krijgen. We sliepen in een rustig hotel in de buurt van het park waar we een paar uur het zwembad voor onszelf hadden.

De volgende ochtend rijden we in 3 uur naar San Diego. We hebben hier een soort hippie hostel in de buurt van Ocean Beach. Ik ben dol op het strand wanneer het gaat om wandelen of op een terrasje zitten, maar ik hou helemaal niet van op het strand liggen of in de zee zwemmen. Marius wilde wel graag in de zee zwemmen, dus die ging naar het strand. Ik ben over de pier gaan wandelen waarbij ik op een mooie afstand kon genieten van het strand ;-).


Van Las Vegas naar San Diego is een behoorlijke overgang. Van de casinobezoekers naar surfers, het lijkt een wereld van verschil. Op onze tweede dag in San Diego huren we een fiets en fietsen we van Ocean Beach naar Mission Beach. In de middag gaan we naar downtown San Diego, waar ook Comic Con is op dat moment, hier loopt de helft van de mensen er dus als stripfiguur bij. Aan het einde van de middag gaan we naar het winkelcentrum en de bioscoop en ook een bezoek aan de bioscoop is heel anders dan in Nederland. Popcorn komt in enorme dozen en mensen lopen 3x uit de film voor een refill van hun frisdrank. We gingen naar de film “The secret life of pets”, leuke film!


De volgende ochtend staan we heel vroeg op, want we willen nog naar een pretpark in de buurt van Los Angeles voordat dit deel van de reis erop zit. We hebben ongeveer alle parken overwogen, maar na wat wikken en wegen gaan we naar Disneyland. Vorige keer zijn we naar California Adventure geweest, nu gaan we naar het “gewone” park. Het lijkt op het park in Parijs, maar er zitten wel wat verschillen in attracties in indeling. Amerikanen nemen een dagje pretpark bloedserieus. Je hoort er eigenlijk niet bij wanneer je geen Mickey oren, Goofy hoed, Minnie rokje en ketting vol Disney pins hebt. De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik nogal dol ben op pretparken, dus ik had uiteraard een topdag! Het park was tot 0:00 open, maar om 22:00 waren we wel echt versleten en we moesten ons hostel nog zoeken in L.A, dus toen hielden we het voor gezien.


De vorige reis vonden we L.A. niet echt een leuke stad, dus ik boekte een hostel aan het strand. Door het bezoek aan Disneyland is het nu alleen een tussenstop geworden. Na wat verkeerschaos en filerijden (OM HALF 11 ‘S AVONDS!) hebben we t hostel aan Venice Beach gevonden. We hebben een vierpersoonskamer waar de andere twee bedden al bezet zijn, dus een keer geen mensen die halverwege de nacht nog eens binnen komen vallen! Overigens went het slapen in hostels snel hoor, ik ben inmiddels pro wat betreft het pakken van mijn spullen in het donker en het slapen in een gedeelde kamer, het is vooral gezellig.

De volgende ochtend zie ik pas hoe mooi het uitzicht is, dit hostel staat echt aan het strand. Na het ontbijt vertrekken we naar ons laatste hotel van Californië, wat aan de Highway 1 staat. Deze weg staat bekend als een van de mooiste routes ter wereld. Onderweg reden we langs Cambria, een kustplaatsje waar niet veel te vinden is, maar tijdens onze vorige reis kwamen we hier toevallig in een hele leuke winkel. En jawel, het winkeltje zat er nog steeds! Na een tijdje vroeg Marius zich af of ik ooit de winkel nog wel uit zou gaan. Met een kaart voor in een lijstje + een boek vol tekentips verlieten we de winkel. Jammer genoeg kon ik niet veel meer kopen want ja, backpack..


Aan het begin van de route was er vooral heel veel mist, maar verder op de route werd wel duidelijk waarom dit zo’n geliefde weg is, wát een mooie uitzichten! Echt een van de mooiste plekken die ik ooit gezien heb.


En nu zijn we nog een nachtje in Monterey, morgen weer naar San Francisco. Marius vliegt naar huis en in heb nog een paar uur in San Francisco voor mijn vlucht naar Montreal vertrekt!
Helaas nog steeds geen foto’s van de camera, dus die houden jullie nog steeds tegoed!

Liefs, Chanine

Een gedachte over “Van woestijn naar surfparadijs ”

  1. Super om jullie verslag weer te lezen. Veel mooie dimgen gezien en langzaam aan wil ik misschien ooit nog wel eens naar de USA,,wie weet?
    Marius een goede reis naar Nederland waar het weer zeer aangenaam is en dus een welkom thuis, Jij, Chanine, een veilige, goede en super trip in Canada……en de rest. Enjoy this trip, once in a lifetime❤️

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s