Veel gekker gaan we het niet meemaken 

Zo groen als de natuurparken afgelopen dagen waren, zo droog is het gebied waar we heenrijden naar Las Vegas. De route is lang, minimaal 5 uur. Wanneer je de 7 uur durende route neemt rij je door het national park “Death Valley”.

Na 2 uur rijden is het landschap veranderd in een woestijn omringd door bergen, een soort surrealistische omgeving die je vooral kent uit films óf de woestijnafdeling in de dierentuin. Wanneer ik achter het stuur zit komen we ook nog in een zandstorm terecht, voor alles is een eerste keer.. Omdat we regelmatig stoppen (toiletpauze, foto maken, tanken, drinken kopen enz, enz) komen we na 6 uur rijden aan in Death Valley. Overal worden we gewaarschuwd voor “Extreme heat danger”. Wanneer we uit de auto stappen snap ik wel waarom, 47 graden in de woestijn is echt níet te doen. Het park blijft wel spectaculair, een soort maanlandschap waar (op wat medebezoekers na) niets te bekennen is.


Wanneer we Death Valley uitrijden lees ik de reisgids nog eens door. Inmiddels 8 uur onderweg, dus tijd zat om de reisgids eens open te slaan.. (Voor de duidelijkheid, ik zat inmiddels niet meer achter het stuur uiteraard ;-)) Het blijkt dat Red Rock Canyon, een ander national park, in de buurt ligt van Las Vegas. Nouja, als we dan toch in de buurt zijn.. Red Rock Canyon overtrof alle verwachtingen. De rode rotsen (duh!) staken zo mooi af bij de rest van de omgeving. Eigenlijk waren we net te laat, de zon was al bijna onder. Op het “overlook point” was dit juist wel een mooi gezicht.

Inmiddels 12 uur onderweg, rijden we naar Las Vegas. Van ver zien we alle lichtjes van de stad. Bij aankomst besef ik me weer wat een gekkenhuis het is in deze stad. Alles is groot, groter, grootst. Gelukkig gaat het inchecken snel en gaan we alleen even de deur uit om wat te eten, en daarna verbazen we ons nog even over het hotel.

Na een goede nachtrust in een kamer die net zo groot is als onze woonkamer willen we gaan ontbijten, want dat zou zogezegd inclusief zijn. Onderweg loop ik tegen iemand op omdat ik totaal afgeleid ben door de flamingo’s bij het hotel. Eenmaal bij het buffet blijken we een muffin en een koffie te kunnen krijgen, maar of we voor het buffet nog even 43 dollar willen betalen. Nou, nee. Gelukkig is een Starbucks nooit ver weg en ontbijten we daar. Las Vegas is een bizarre plek. Casino’s zover je kunt kijken, over de top hotels, achtbanen, zwembaden, maar ook heel veel mensen waarbij het overduidelijk ergens mis is gegaan in Las Vegas. Je struikelt hier bijna over de zwervers. Dan heb je ook nog de folders met blote vrouwen die in het rond worden geslingerd. En dan te bedenken dat dit een plek is midden in de woestijn, alles bij elkaar maakt het een overweldigde indruk.


Maar voor een paar dagen is best een ervaring om deze stad mee te maken. Wij gaan na het ontbijt naar het zwembad waar je via de enorme tuin komt, wat ongeveer een halve dierentuin is. In het zwembad is het zelfs om 10:00 al feest. Er staat een dj te draaien en de helft van de gasten ligt met een drankje van 27 dollar (niet overdreven) in het zwembad. Dan mag je wel de beker houden, dat dan weer wel. Eerlijk is eerlijk, ik vind het heerlijk om hier een paar uur tussen te zwemmen en zonnen. Met 45 graden blijf je trouwens toch wel vooral in het zwembad, kan ik je vertellen. Wanneer je hier buiten bent lijkt het wel of iemand de hele dag met een warme föhn in je gezicht blaast, wát een hitte. De dagen in Las Vegas zijn we overdag in het zwembad, en in de avond verbazen we ons over de hotels op de strip en Fremont street. We gaan ook nog een keer terug naar Red Rock Canyon, maar nu wanneer de zon nog niet onder is. Na 4 dagen is het tijd om de Vegas waanzin achter ons te laten en terug te gaan naar Californië.

Helaas is het niet meer gelukt om foto’s van mijn camera te uploaden, dus voor nu maar gewoon wat plaatjes van mijn telefoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s