Een reis naar Zuid Spanje, deel II

Dus, na een veel te korte tijd moesten we Sevilla achter ons laten. De volgende bestemming was Córdoba, waar ik eigenlijk helemaal niets van wist. Het bleek wederom een mooie stad in Andalusie te zijn, maar kon voor mij echt niet tippen aan Sevilla. Overigens heeft het weer daar ook wel iets mee te maken gehad, in Córdoba was het een stukje kouder en bewolkter dan Sevilla. Maar goed, het blijft natuurlijk februari dus het was ook niet zo heel raar dat mijn ingepakte teenslippers de koffer niet uit zouden komen.

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a8 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Córdoba heeft de Mezquita, een bijzondere bezienswaardigheid. Dit is namelijk een moskee, waar later een kathedraal ingebouwd is. Zeker een bezoek waard!

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with b5 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Ondanks dat Córdoba voor mij dus niet de leukste stad was die we bezocht hebben, was dit hotel echt by far het leukste hotel wat we gehad hebben. Misschien was het een foutje, of zaten alle 70’s design hotels vol, maar hier hebben we 2 dagen in dit schattige hotel tussen de bergen geslapen. Tussen het bezoeken van steden in hebben we ook aardig wat bergtochtjes gemaakt met de FIAT. Soms omdat we naar een nieuwe bestemming gingen, en soms omdat Marius dat vooral heel leuk vond. Eerlijk is eerlijk, het waren mooie tochtjes met kronkelwegen en vergezichten. Op de foto’s zie je natuurlijk niet dat ik nog net niet groen zag van misselijkheid en dat ik mijn iPhone in 150 stukjes had laten vallen op de berg. Nouja, het was het waard. En mijn iPhone is inmiddels ook weer gemaakt. Nu heb ik er zo’n lelijk maar stevig hoesje omheen.

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Na Córdoba gingen we door naar Grenada. Daar had ik misschien ook iets meer research naar moeten doen. Grenada is namelijk omringd door de Sierra Nevada. Een berggebied waar je in de winter gewoon in Spanje kunt wintersporten. (Ik had echt nog nooit iemand horen zeggen dat ze naar Spanje gingen om te skiën). Dat wil zeggen.. Een prachtige omgeving, maar koud lieve mensen, echt KOUD. De eerste dag hebben we niet zo heel veel bijzonders gedaan, maar bij aankomst in het hotel was alles donker. Ik dacht eerst nog dat iedereen gewoon vroeg was gaan slapen, maar toen ik mensen met zaklampen door de lobby zag lopen leek het er toch meer op dat de stroom uitgevallen was. Om een lang verhaal kort te maken, het hotel was een soort van tower of terror zonder stroom en het brandalarm ging nog een paar keer af ’s nachts. Wat een belevenis. Maar de volgende dag gingen we naar het Alhambra. Het regende, sneeuwde en ik voelde mijn vingers niet meer, maar het Alhambra moet je gezien hebben. Echt een van de mooiste paleizen/tuinen die ik gezien heb. Let wel op, je moet in Nederland al je kaartje kopen. Ze laten niet zoveel mensen per dag binnen, dus grote kans dat je een “nee” te horen krijgt wanneer je in Spanje je kaartje nog wil kopen.

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a8 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with a7 preset

Processed with VSCOcam with a8 preset

Na Grenada gingen we tot slot nog naar Malaga. De weg naar Malaga duurde (helaas) maar 2 uur, maar was echt een supermooie route. Er ligt een hele mooie weg door de bergen (maar dan gewoon een snelweg = minder misselijk) naar de kust. In Malaga was het 19 graden en zonnig. Wat een verschil, en dat met maar 2 uur rijden! In Malaga hebben wij vooral in de zon gezeten, ik vond dit vooral een gezellig vakantie plaatsje.

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with b5 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with a9 preset
Eindstand: Andalusië is een super bestemming binnen Europa. Mooie steden en natuur, en een zacht klimaat. Al kun je je bikini en slippers in februari nog best even thuis laten.

Liefs,
Chanine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s