Een reis naar Zuid Spanje, deel I

Het was 14 januari, het regende zo hard buiten dat ik me zorgen maakte of Gijs (het konijn) niet van het balkon zou spoelen. Inmiddels was ik ook alweer twee héle weken terug uit Polen, dus vond ik het hoog tijd om weer een reis te boeken. De zoektocht begon. We gingen voor een stedentrip voor een dag of 3. Of 4. Nouja, 5 is ook wel lekker. Het liefst met zon, want ja, die regen hé.. We gingen van Valencia (was een goede tweede keus) tot New York (te duur), tot Ljubljana (maarja, ik kwam net al uit Oost-Europa). Kortom, luxe problemen all over the place.  Uiteindelijk vonden we ineens een hele betaalbare reis naar Andalusië, die 9 dagen zou duren. Met huurauto, hotels en ontbijt. Zo gezegd, zo geboekt. De reis viel in een prijsklasse waarvan je denkt, zou ik met de skelter door de bergen moeten en slaap ik in een kraakpand? Maar wij vonden alles best. 9 dagen Zuid-Spanje, laat maar komen.

Op 21 februari vetrokken we naar Eindhoven airport en vlogen we naar Málaga. Daar aankomen haalden we de huurauto op. Aan de balie vertelde de mevrouw ons dat we een FIAT 500 meekregen. Ik stuiterde langs de balie, want dat klonk zóveel beter dan de skelter die ik had bedacht.

Processed with VSCOcam with hb2 presetProcessed with VSCOcam with a9 preset

65 drempels later reden we in de FIAT de garage uit, de zon scheen en we reden naar Antequera, de eerste bestemming. Het hotel was zeker geen kraakpand. Ook zéker geen hippe hotspot. Het was een golf hotel waar ze de hele dag klassieke muziek draaiden. Antequera is een rustig plaatsje. Wij waren er op zondag, wat wil zeggen dat alles dicht was. Wel waren er mooie gebouwen en een heel mooi uitzicht. Een goed begin voor een reis door Andalusië.

Processed with VSCOcam with a9 preset
Processed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 preset

Na een ontbijt tussen de klassieke muziek en de golftassen stond Sevilla op de reisplanning. Maar ik had ooit een seizoen Wie is de mol gezien waarbij ze in Ronda waren. Dat was me zo bijgebleven, dat we besloten om via Ronda naar Sevilla te rijden. Ben je in de buurt, sla Ronda dan zeker niet over. De foto’s spreken hierbij wel voor zich.

Processed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 preset
Processed with VSCOcam with a8 presetProcessed with VSCOcam with a8 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a7 presetProcessed with VSCOcam with a9 preset
Processed with VSCOcam with c1 preset

Na Ronda reden we door naar Sevilla. Ons hotel was een belevenis op zich. De parkeergarage was zo hermetisch afgesloten dat wij dachten dat het ook weleens een geheime bunker zou kunnen zijn. Verder was het hotel helemaal hip 70’s. Bruin glas, gedateerde meubels en kunstwerken die ik echt niet begreep. (Volgens de reisbeschrijving was dit hét designshotel van de reis) Maar ook dit hotel was gewoon prima, eigenlijk best grappig nog.

Sevilla is met stip binnengekomen in mijn mooiste-steden-die-ik-ooit-bezocht-heb top 3. Het deed me heel erg denken aan Marrakech, maar dan Spaanser. (joh!) We huurden een fiets en fietsen zonder jas in de zon (ZO FIJN, VITAMINDE D) door de stad. Vooral het plaza de España en Alcazar waren echt heel mooi.

Processed with VSCOcam with a8 presetProcessed with VSCOcam with a7 presetProcessed with VSCOcam with a8 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with b5 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a7 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c7 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with b5 preset

Aan het einde van de dag wilden we graag bij TGIF eten. Sinds onze reizen naar de USA geeft de TGIF altijd een beetje het Amerika gevoel. Het goede nieuws was dat er een TGIF zat in Sevilla (de enige in heel Andalusië), maar het was wel een halfuur fietsen. Dus fietste wij als echte locals (yeah right) door Sevilla om vervolgens te eten bij de TGIF, wat het extra fietstochtje zeker waard was. Vervolgens terug naar het hotel en met fiets en al de parkeerbunker weer in. Lekker slapen in 70’s hipheid.

Bij het uitzoeken van de foto’s zie ik eigenlijk pas hoeveel ik er gemaakt heb. Maar hé, dat wil zeggen dat er nog een deel II van deze blog aankomt! Na Sevilla gingen we nog naar Cordoba, Granada en Málaga. Maar goed, daarover dus later meer.

Liefs,
Chanine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s