Wroclaw

Ga je nou alweer op vakantie? Die vraag krijg ik nogal vaak. En het antwoord? Ja, ik ga alweer op vakantie. Maar wel low budget. Dit keer ben ik weer met srprs.me weggeweest. In oktober heb ik dit ook al een keer gedaan, toen ging ik naar Berlijn. (klik hier voor de blog over Berlijn) Dit was toen de “citytrip” variant waarbij je in een hotel slaapt en fijne vliegentijden hebt. Dit keer boekten we de “broke” variant. Hierbij zijn je vliegtijden matig en slaap je op een slaapzaal in een hostel.

Op zondag 20 december stonden wij om 11:30 klaar op Eindhoven airport, en maakten we met veel lawaai de envelop open:


We gaan naar Polen, Wroclaw! Wellicht kennen jullie het als Breslau. Wij konden het gewoon helemaal niet. Uitspreken kan ik het nog steeds niet.


Processed with VSCOcam with a7 presetProcessed with VSCOcam with a5 preset

Vooral het hostel (en natuurlijk de mensen die daar waren) hebben deze reis ontzettend leuk gemaakt. Het is natuurlijk even wennen wanneer je met nog 5 wildvreemden op een kamer ligt, maar het is ook vooral erg gezellig. Wij hebben vooral veel tijd doorgebracht met de mensen uit het hostel, waarbij we vriendschappen sloten met mensen uit Australië. De kans dat dit in een hotel gebeurd is vrij klein, vandaar dat ik een hostel echt een enorme toevoeging aan je reis kan vinden.
Mocht je ooit naar Wroclaw gaan, wij sliepen in hostel Kombinat.Hier heb je al een kamer voor minder dan 10 euro per nacht, en mag je ook nog eens onbeperkt thee drinken en boterhammen eten, wat wil een mens nog meer?

Processed with VSCOcam with a8 presetProcessed with VSCOcam with a8 presetProcessed with VSCOcam with a8 presetProcessed with VSCOcam with a8 presetProcessed with VSCOcam with a8 presetProcessed with VSCOcam with a7 presetProcessed with VSCOcam with hb2 presetProcessed with VSCOcam with a8 preset

Wij gingen met de bus vanaf het vliegveld naar de binnenstad. Wij maakten ons op de heenweg steeds meer zorgen waar we in hemelsnaam terecht waren gekomen. Het uitzicht was behoorlijk Oostblok. (veel grijze flats en verval). Maar gelukkig, de binnenstad laat iets heel anders zien! Het is een erg schattig plein met mooie gebouwen en heel veel dwergen. (Wroclaw heeft iets met dwergen, er staan er wel 240..)

Processed with VSCOcam with a7 presetProcessed with VSCOcam with a7 presetProcessed with VSCOcam with a7 presetProcessed with VSCOcam with a7 presetProcessed with VSCOcam with a7 presetIMG_0054IMG_0053Processed with VSCOcam with a7 presetimg_1491Processed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a9 presetimg_1493Processed with VSCOcam with a9 presetProcessed with VSCOcam with a8 presetProcessed with VSCOcam with a8 preset

Wroclaw was een zeer onverwachte, maar leuke bestemming. Het stadscentrum is gezellig, ze hebben er dwergen, het is er goedkoop, je kunt er leuk zwemmen (in een zogenaamd indoor Aquapark, de naam is wel ietwat overdreven) en je kunt er ook nog prima winkelen.

Onze reis kan toch het best omschreven worden zoals op de onderstaande afbeelding: The best nights are when you’re having too much fun to take pictures.

Processed with VSCOcam with a9 preset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s